Učešće Udruženja “Roda” na Festivalu potpomognute oplodnje u Beogradu

Na nedavno održanom 4. Festivalu potpomognute oplodnje u Beogradu, u organizaciji Udruženja Šansa za roditeljstvo, Udruženje porodica sa problemom sterliteta “Roda” predstavljale su predsjednica Dajana Kuzmanović i koordinatorka za članove Nataša Tešanović.

Udruženje “Roda” je bilo jedan od izlagača, gdje smo se trudili da klinikama, kao i drugim udruženjima, te mnogim gostima i posjetiocima predstavimo naš rad, te ih pozovemo da budu gosti u Banjaluci i našim parovima otvore nove mogućnosti za proširenje porodice. Neke od tih dogovora ćemo uskoro i realizovati.

Takođe, sjajne diskusije na kojima su gosti bili mnogi evropski stručnjaci, bile su sjajna prilika dai mi steknemo nova saznanja i prenesemo ih na članove. Posjetili smo i laboratoriju uživo, uvijek interesantan i možda najposjećeniji štand na dosadašnjim festivalima, na kom možete pod mikroskopom posmatrati jajne ćelije i spermatozoide, kao i steći uvid u procese koji se dešavaju u IVF laboratorijama. Upoznale smo se i sa čarima akupunkture koja se u Evropi sve više koristi kao potpora procedurama vantjelesne oplodnje.

Ovim putem se zahvaljujemo našim prijateljima, Genetika d.o.o. (neinvazivni prenatalni testovi VERAcity & VERAgene) na pomoći u realizaciji odlaska na Festival.

Pred nama je jesen i zima sa novim planovima, dešavanjima, radionicama i panelima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *