Raspisan konkurs Grada Banja Luka za sufinansiranje VTO

Grad Banja Luka je 23. maja raspisao konkurs za dodjelu jednokratne novčane pomoći za sufinansiranje jednog postupka vantjelesne oplodnje.

Ponosni smo što je naše zalaganje za bolje uslove i veći obim prava imalo odjeka i što su iz Gradske uprave prepoznali značaj našeg rada i prijedloga. Naravno, borba za veći obim prava se nastavlja i dalje, jer uvijek ima mjesta da se uradi još. Napominjemo da je, osim većeg obima prava, povećan i ukupni budžet za ove namjene, te da sada iznosi 95.000KM.

Na konkurs se mogu prijaviti parovi od kojih bar jedan od supružnika ima prebivalište na teritoriji Grada Banja Luka u neprekidnom trajanju od minimalno četiri godine i koji nisu ranije ostvarili pravo na ovu vrstu pomoći.

Prema uslovima konkursa, na isti se mogu prijaviti žene koje su iskoristile pravo na tri postupka biomedicinski potpomognute oplodnje na teret sredstava Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, dok žena primalac reproduktivnih tkiva i/ili ćelija i embriona u heterolognoj vantjelesnoj oplodnji može ostvariti jednokratnu novčanu pomoć bez obzira na broj obavljenih postupaka na teret sredstava Fonda. Takođe, izborili smo se za pomjeranje starosne granice koja sada iznosi 45 godina za ženskog partnera.

Konkurs ostaje otvoren 90 dana od dana objavljivanja. Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju se Odjeljenju za društvene djelatnosti posredstvom Prijemne kancelarije Gradske uprave broj 14, u zatvorenoj koverti, sa naznakom “Javni konkurs za dodjelu jednokratne novčane pomoći za sufinansiranje troškova jednog postupka biomedicinski potpomognute oplodnje”. Prijave su mogu dostaviti i poštom – preporučeno.

Za sve dodatne informacije i pojašnjenja, te ventualne nedoumice, budite slobodni obratiti se Udruženju.

 

Konkurs-vantjelesna-oplodnja-2022

PRAVILNIK-BMPO-22

 

Photo: Pexels

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.